Tips voor de layout van een persbericht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Professionele tips voor de layout van een effectief persbericht
 

 

 

Het merendeel van alle persberichten verdwijnt kort na aankomst in de prullenbak. Hoe schrijf je een persbericht dat wl 'overleeft'? Een serie tips uit de professionele wereld.

Deze pagina is onderdeel van een artikelenreeks '40 Tips voor een persbericht'. De tips zijn verdeeld over de volgende rubrieken:

Naast deze tips voor een persbericht vind je in de Opzet van een persbericht de complete opzet/structuur van een professioneel persbericht.

Ben je meer geïnteresseerd in de communicatie-aspecten van een persbericht, lees dan Het persbericht vanuit communicatie-oogpunt.

Het persbericht: lay-out tips

  • Zorg voor herkenbaarheid van je persberichten. Dus hanteer een identieke vormgeving, met alle vaste elementen (van logo tot adresgegevens en het stempel ‘Persbericht’) op een vaste plaats.
  • Vermijd een meer dan minieme vormgeving van het bericht. Het gaat puur om de tekst. Wel kun je tussenkopjes aanbrengen, maar cursieve citaten zijn al dubieus. Vette tekst kan nog net, maar gebruik die spaarzaam.
  • Bied de journalist bij geprinte persberichten voldoende ruimte voor correcties, dus een regelafstand van 1,5.
  • Bied ook correctieruimte aan de zijkanten van de tekst: houd marges links en rechts van 4 tot 5 centimeter aan.
  • Zorg in het algemeen voor soberheid: het gaat om nieuws, niet om reclame en dat moet ook uit de vormgeving spreken. Dus geen glossy toestanden, maar liever iets dat op een gewone brief lijkt.
  • Zorg wel dat de kreet ‘Persbericht’ onmiddellijk opvalt, dus in opvallende letters (vet) boven de tekst.
  • De kop van het bericht mag in kapitalen of vet staan.
  • Sluit het inhoudelijke gedeelte van het persbericht (dus de info die hopelijk in de krant etc. komt) af met een onderstreping (bijv. =======) over de breedte van de tekst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel sitebezoekers vonden ook het volgende artikel interessant:

'Communicatiemedewerker gezocht':
Maar waar dan?

'Communicatiemedewerker gezocht': advertenties voor een communicatie vacature via internet vinden is niet zo'n probleem. Maar sommige traditionelere zoekmethoden zijn misschien wel net zo succesvol....

 

Wil je de rest van dit artikel lezen, klik dan even op 'Communicatiemedewerker gezocht': Maar waar dan?.

Naar de bovenkant van

'Tips voor de layout van een persbericht'

NB. Er komen regelmatig nieuwe pagina's bij op deze site, dus kom gerust nog eens terug als je meer wilt weten over onderwerpen zoals op deze pagina ' Tips voor de layout van een persbericht', of -meer in het algemeen- over zaken als communicatie, marketing, communicatieplan, marketingcommunicatieplan, communicatiemiddelen, vacature communicatiemedewerker enzovoort.