Internet provider hopping makkelijker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verhuizen naar een andere internet provider was tot voor kort een kwestie van lange adem en alles zelf in de gaten houden. Aan die situatie komt nu een eind. De internet providers nemen eindelijk hun verantwoordelijkheid.

 

Internet provider hopping simpeler

Mei 2008

Het overstappen van de ene internet provider naar de ander gaat eindelijk wat simpeler worden. Staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) heeft onlangs met een plan van aanpak van de internet aanbieders ingestemd.

 

Hoofdpunten voorstel internet providers

 

De hoofdpunten uit het plan van aanpak zijn:

  • Afspraken nakomen: de internet providers zorgen er m.i.v. het vierde kwartaal van 2008 voor dat in minimaal 95% van de gevallen de overstap plaatsvindt op de afgesproken dag. Daarbij is maximaal 24 uur dienstonderbreking;
  • Goede informatie: vanaf begin 2008 staat er op de websites van de internet providers heldere en uniforme informatie over hoe je over kunt stappen;
  • Arbitrage: in het tweede kwartaal van 2008 hebben alle internet providers zich aangemeld bij de geschillencommissie Elektronische Communicatie;
  • Zorg uit handen: vanaf het laatste kwartaal van 2008 kan de nieuwe internet provider volledig de overstap verzorgen, ook bij een bundeling met telefonie- en tv-diensten (triple play).

 

Lagere prijzen internet providers?

Al met al een zorg minder voor de consument van internet diensten en een einde aan het vaak slepende van-het-kastje-naar-de-muur overstapproces. De consument hoeft dan niet meer voor het opzeggen van de oude contracten te zorgen en dat scheelt heel wat administratieve rompslomp. Ook zou er een prijsdrukkende werking van deze nieuwe afspraken uit kunnen gaan: het wordt makkelijker om te switchen van internet provider en dat vergroot de concurrentie. De snelheid is voor veel consumenten al voldoende, dus de prijs zal een steeds groter criterium worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel sitebezoekers vonden ook het volgende artikel interessant:

Het Marketingcommunicatieplan en internet /Uitdaging 3
Guerilla marketing: klein budget, groot succes

Guerilla marketing: wat is het en waar draait het om? M.n. internet biedt mogelijkheden om met weinig geld uiterst succesvolle marketing te bedrijven....

 

Wil je de rest van dit artikel lezen, klik dan even op Het Marketingcommunicatieplan en internet /Uitdaging 3 Guerilla marketing: klein budget, groot succes.

Naar de bovenkant van

'Internet provider hopping makkelijker'

NB. Er komen regelmatig nieuwe pagina's bij op deze site, dus kom gerust nog eens terug als je meer wilt weten over onderwerpen zoals op deze pagina ' Internet provider hopping makkelijker', of -meer in het algemeen- over zaken als communicatie, marketing, communicatieplan, marketingcommunicatieplan, communicatiemiddelen, vacature communicatiemedewerker enzovoort.