Google Website Optimizer: hoe werkt het

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Website Optimizer helpt je websitevarianten met elkaar te vergelijken op effectiviteit. In feite test je live elke variant en hoor je vervolgens van Google hoe succesvol elke variant is. Hoe zet je zo'n experiment op? Een korte samenvatting.

 

Zo werkt de Google Website Optimizer

- Kies een pagina die je wilt testen en een conversiepagina. Een conversiepagina is de pagina waar je je bezoeker eigenlijk naartoe wilt leiden, bijvoorbeeld een aanmeldingspagina voor een mailinglist, een betalingspagina, een vervolgpagina in een verkooptraject etc.
- Zet wat codes die je van Google krijgt op deze pagina's. Dit op zich levert nog geen verschil op voor de bezoekers.
- Vervolgens maak je in Website Optimizer enkele inhoudelijke varianten. In het begin is het voor je eigen overzicht handig om het aantal varianten zo veel mogelijk te beperken.
- Als je tevreden bent over de verschillende varianten (die je vooraf in de Website Optimizer op je gemak kunt bekijken) start je de test.
- Een bezoeker die je testpagina bekijkt, krijgt nu een willekeurige combinatie te zien van je inhoudelijke varianten. Die combinatie wordt live opgebouwd door Website Optimizer.
- Wanneer de gebruiker vervolgens naar de conversiepagina gaat (bijv. je aanmeldingspagina voor een nieuwsbrief), dan telt dit als een conversie.
- Na enige tijd kun je in je Google account in een rapport zien hoeveel conversies elke combinatie oplevert, dus welke versie van je testpagina het meest succesvol is.
- Vervolgens zorg je dat de bijpassende inhoud definitief op je website komt te staan.


Kijk voor meer informatie over Google Website Optimizer eens op de volgende pagina's:
Google Website Optimizer: een introductie
Google Website Optimizer: wat heb je eraan
Google Website Optimizer: werking in het kort
Google Website Optimizer: hoe zet je een experiment op

Uitgebreide informatie vind je o.a. bij Google zelf:
Google Website Optimizer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel sitebezoekers vonden ook het volgende artikel interessant:

De rss-reader:
Uitleg en handige tips

Een rss-reader is nodig om de berichten in je newsfeeds te kunnen lezen. Wat doen ze precies, hoe kies je er een en waar vind je leuke rss-feeds?...

 

Wil je de rest van dit artikel lezen, klik dan even op De rss-reader: Uitleg en handige tips.

Naar de bovenkant van

'Google Website Optimizer: hoe werkt het'

NB. Er komen regelmatig nieuwe pagina's bij op deze site, dus kom gerust nog eens terug als je meer wilt weten over onderwerpen zoals op deze pagina ' Google Website Optimizer: hoe werkt het', of -meer in het algemeen- over zaken als communicatie, marketing, communicatieplan, marketingcommunicatieplan, communicatiemiddelen, vacature communicatiemedewerker enzovoort.